Möt dagen med ett leende

Är världens vackraste leende något att eftertrakta för varje enskild människa? Förbättrar en ny tandrad självförtroendet och hjälper det dig bli en bättre människa i det stora hela?

Att le är något som kan förändra ditt liv. När det handlar om mental träning är en av övningarna att se sig själv i spegeln och möta sig själv med ett leende. Vet du varför? Det behövs så många muskler att skapa ett leende att du automatiskt får bra motion i ansiktet och när vissa av dessa muskler aktiveras sänder de information till hjärnan om glädje. Då frigörs hormoner som bidrar till att du känner dig lättare till sinnes eller rentav lycklig. Det innebär att oavsett om du ler på grund av att du redan innan var glad och upplevde glädje eller gör ett så kallat fejkat leende så kan du få bra resultat när det gäller humöret. Det låter nästan för bra för att vara sant.

Naturlig look på naglar

En sak vi kanske inte tänker på varje dag är våra händer. De finns ju bara där och gör sin grej. Greppar, torkar, klär på, skriver, målar, knappar på tangenter, pillar med datorn eller rentav rör vid någon eller något. På ett nästan omedvetet plan registrerar vi skönhet. Om dina naglar är spruckna, smutsiga eller misskötta på något sätt lägger du kanske märke till det men utan att egentligen fundera så mycket mer över det hela. Någon gång kanske du ger dina naglar extra uppmärksamhet och smörjer in dem eller snyggar till dem med nagellack. I andra fall funkar det inte. Då finns det lösnaglar att limma på eller fästa på annat sätt. Antingen själv eller med hjälp att ett proffs. Ditt undermedvetna registrerar förbättringen och leendet ligger på lur varje gång du ser dina naglar.

Sneda och missfärgade tänder

När det gäller tänder är det kanske inte lika lätt att fixa till. Men det går att lägga en tunn fasad som ett litet skal över de befintliga tänderna. Missfärgningar går till viss del att ordna med själv men när det gäller sneda tänder behöver man professionell hjälp. Som tur är finns det specialister till det. Hela tandraden går att byta ut om man skulle vilja. Men det gäller att ta allt noga i beaktning. När man väl har fixat världens vackraste leende måste det underhållas hela livet. En skalfasad. Det kan kanske vara värt det om inte leendet från hjärtat funkar lika bra.