Använd tandläkare till tandblekning

Om du har besökt någon skönhetssalong någon gång och har tänkt bleka dina tänder, så vet du förmodligen att du blir hänvisad till en tandläkare först, för att tandläkaren ska kunna bedöma om det är riskfritt för dig att bleka dina tänder. Så om du ändå måste gå till en tandläkare för en bedömning, kan du ju lika bra låta tandläkaren bleka dina tänder.

Det bästa som man kan göra för sina tänder är att dels att borsta sina tänder varje dag och kväll innan man går och lägger sig. Sedan bör man alltid använda tandtråd som tar bort all smuts mellan tänderna och gå regelbundet till tandläkaren.

När det är dags för tandblekning

Vad kan vara bättre än att låta tandläkaren bleka dina tänder? Har du då gått regelbundet till en tandläkare, så känner säkert hon eller han till dina tänder. Behöver du då en fin tandblekning så kan du be din tandläkare som ändå undersöker dina tänder att bleka dem. Använder du samma tandläkare som du alltid brukar använda dig av, så är det en bekant tandläkaremottagning. Du vet hur hela rutinen är när du går till den tandläkare som du brukar gå till.

Gå till en tandläkare som kan konkurrera med priset. Varför betala mer än vad du behöver? Om du är osäker på om priset är relevant eller inte, kan du jämföra de priser som din tandläkare tar med en referenslista som staten har tagit fram. Du kan googla ”referenslista tandläkare” så att du hittar till den hemsida som staten har för referenspriser till tandläkare. Då vet man att man inte betalar för mycket för ett tandläkarebesök.

Ta reda på så mycket som du kan om din tandläkare

Det har uppdagats en del om vissa personer som fuskar med både sin doktorstitel, tandläkartitel och sjukskötersketitel, och som har fått fel legitimation från Socialstyrelsen. Då kan det vara bäst för din egen skull att kontrollera den tandläkare som du går till. Läs på om din egen tandläkare. Har de en svensk utbildning så vet du att de inte fuskar, för det går inte att fuska med svenska utbildningar. Här kan du läsa mer om tandläkare i Solna på: https://www.solnatandläkarna.nu.